info@arborquercus.nl
06-10447000

Bedrijfsovername

De start van het ondernemerschap is voor iedereen verschillend. Sommigen namen een bedrijf over van de vorige generatie. Anderen startten een onderneming vanuit hun persoonlijke ambitie als ondernemer.

Het overnemen van een bedrijf is een bijzonder proces. Meestal denken mensen lang na over de stap om te gaan ondernemen of er juist mee te stoppen. Dat is begrijpelijk; het is een ingrijpend en emotioneel proces. Ondernemers die tijdig beginnen met het overnameproces kunnen zich beter voorbereiden op deze belangrijke beslissing in hun leven.

Iedere bedrijfsovername vraagt een andere aanpak: Heeft u een bedrijf en wilt u het graag overdragen aan uw kinderen of medewerkers of verkoopt u het liever aan een strategische partij?
Bij welke koper treft u de beste condities en worden uw uitgangspunten het beste gewaarborgd?
Indien u een onderneming gaat overnemen, wilt u dat het bedrijf zo veel mogelijk past bij uw eigen ambities en de risico’s die u wilt nemen.

Overnames binnen het Midden- en Kleinbedrijf spelen zich veelal af onder de radar. Arbor Quercus beschikt over een netwerk en heeft relaties in tal van branches. Jean Linssen is Register Adviseur Bedrijfsopvolging (RAB).

Wij adviseren het verkoopproces gestructureerd aan te pakken en volgen daarbij onderstaande stappen.

  • De strategische sessie;
  • De bedrijfswaardering;
  • Het opstellen van een Informatiememorandum;
  • Het zoeken en benaderen van kopers;
  • Het voeren van gesprekken en onderhandelen over prijs en overige voorwaarden;
  • Het vastleggen van de afspraken in goede overeenkomsten;
  • De (juridische) afhandeling van de verkoop en de feitelijke overdracht.

Wilt u meer weten van het overnameproces, neem dan contact met ons op. We gaan graag met u in gesprek en ondersteunen u bij het gehele traject.