info@arborquercus.nl
06-10447000

Ik ga verkopen: Wat kan ik verwachten?

Ik ga verkopen: Wat kan ik verwachten?

Arbor Quercus Bedrijfsovername Strategie Interim Consultancy Jean Linssen

Bedrijfsverkoop

Als ondernemer denkt u er vast wel eens over na om uw bedrijf te verkopen. Er kunnen verschillende redenen zijn voor een bedrijfsverkoop. Misschien bent u op leeftijd en wilt u stoppen met werken. Of is uw bedrijf in een andere fase gekomen en bent u toe aan een nieuwe uitdaging. In deze economisch goede tijden is er regelmatig interesse om ondernemers actief te benaderen en kunt u op een goede manier cashen. Dan komt een mogelijke bedrijfsverkoop misschien wel sneller dan u verwacht.

Als u er over nadenkt is het goed om te weten waar u mee te maken krijgt. Een bedrijf verkopen is voor de meeste mensen eenmalig.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat begint met kennis te nemen van het verkoopproces. U kunt natuurlijk sparren met een ondernemer die zijn bedrijf recentelijk verkocht heeft. Iedere situatie is echter specifiek en vraagt daarom ook vaak om een specifieke aanpak. Overnameadviseurs hebben vaker met dit bijltje gehakt en kunnen u adviseren over de mogelijkheden en kansen die er zijn. Tijdens een kennismakingsgesprek leggen zij u het procesverloop uit. Hierbij houden zij rekening met uw situatie.

Stappenplan

In grote lijnen zijn er onderstaande stappen.
• Strategische sessie om de uitgangspunten en doelen helder te formuleren
• Waardebepaling
• Opstellen informatiememorandum
• Zoeken naar geschikte kandidaten
• Voeren van kennismakings- en onderhandelingsgesprekken
• Opstellen intentieverklaring
• Due Diligence
• Sluiten verkoopovereenkomst

Er gaat best wel tijd zitten in de eerste stappen. In de praktijk blijkt dat veel aandacht besteden aan de eerste stappen zich altijd terugbetaalt in het verdere verloop van het proces. Een deel van deze stappen kunt u wellicht zelf uitvoeren. Besef echter dat uw bedrijf gedurende het verkoopproces optimaal door moet blijven draaien. Daarvoor is uw volledige aandacht waarschijnlijk nodig. Een verkoopproces zou u daarvan kunnen afleiden. Daarnaast weet een overnameadviseur de vaart er in te houden en is hij uw sparringpartner, zodat u er niet alleen voor staat. Over het algemeen neemt het gehele proces een jaar in beslag. Vanzelfsprekend zijn er uitzonderingen. Op tijd beginnen is daarom het devies.

Hoe kan ik u helpen?

In mijn volgende blogs zal ik de verschillende stappen nader toelichten. Neem gerust contact met mij op indien u eens wil praten over uw specifieke situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *