info@arborquercus.nl
06-10447000

Strategische kopers betalen gemiddeld 18% meer dan Private Equity partijen voor dezelfde onderneming

Strategische kopers betalen gemiddeld 18% meer dan Private Equity partijen voor dezelfde onderneming

Een paar weken geleden schreef ik al dat er op dit moment meer vraag naar bedrijven dan aanbod. Een groot gedeelte van die vraag komt van middelgrote en grote bedrijven (strategische kopers) en Private Equity maatschappijen. Beide partijen zijn op dit moment naarstig op zoek naar MKB-bedrijven om in te investeren. Dit leidt onvermijdelijk tot een opwaartse druk op de prijzen.

Uit een onderzoek van Brookz onder overname adviseurs blijkt dat maar liefst 77% van de ondervraagden aangeeft dat strategische kopers over het algemeen hogere prijzen betalen dan Private Equity partijen. De strategische kopers die meer betalen, betalen gemiddeld 18% meer dan Private Equity partijen voor dezelfde onderneming.

Als u er over nadenkt om uw onderneming te verkopen is het vanuit financieel perspectief dus goed om te onderzoeken welke strategische partijen mogelijk interesse hebben om te groeien. Ik adviseer ondernemers daarbij om een actieve rol te nemen en zodoende in de driverseat te blijven. Indien strategische partijen weten dat er overnamekansen zijn, blijken ze in deze tijd vaak geïnteresseerd, ook al waren zij niet actief op zoek.

Indien u eens van gedachten wil wisselen over de mogelijkheden, verneem ik het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *